Лановецький районний сектор Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області інформує, що напротязі серпня-липня 2020 року працівниками  було здійснено ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на недопущення пожеж та надзвичайних ситуацій під час збирання, зберігання та переробки продукції нового врожаю. Зокрема, проведено аналіз матеріалів, що наявні в наглядових справах, на об’єкти суб’єктів господарювання, що будуть задіяні до жнивної кампанії 2020 року. Встановлено, що окремими керівниками ігноруються вимоги пожежної безпеки  в частині забезпечення будівель, споруд та техніки первинними засобами пожежогасіння, іскрогасниками; проведення обробки дерев’яних конструкцій горищ будівель та споруд сертифікованим вогнетревким розчином; приведення у належний стан електрогосподарства; утримання у справному стані джерел зовнішнього протипожежного водопостачання (пожежні водоймища, водонапірні вежі); утримання у справному стані пожежних автомобілів та техніки, пристоованої для гасіння пожеж, обкошування оборювання засіяних площ.                         Проте є фактори, що позитивно впливають на процес збирання, зберігання та переробки продукції нового врожаю, а саме: з працівниками проводяться протипожежні інструктажі; проводиться капітальний та поточний ремонти техніки, що задіяна до збирання зернових.
Надалі  буде проводитися робота, спрямована на запобігання виникнення пожеж у місцях збирання, зберігання та переробки продукції нового врожаю, оперативності реагування на надзвичайні події та захисту від їх наслідків людей.